Tapahtumat ja muu toiminta

Ryhmäkuvassa ennen kahvittelua
Tauluilla kävi kova kuhina

Perinteinen "huru-ukko" -tapaaminen pidettiin 1.8.2023 Kokkolan ampumaradalla. Kuten asiaan kuuluu, otettiin mittaa toisista ampumalla 40 lksen kilpailu, siinä ammuttiin 20 lksta tarkkuutta ja 20 lksta pikaa. Mukana kisassa oli myös osallistujia, joilla "huru-ukko" -ajat ovat vasta edessäpäin. Kisan jälkeen kokoonnuttiin vielä yhdessä kahvittelemaan ja jakamaan palkinnot. Kokonaiskilpailun tulokset olivat seuraavat: Kenneth Kulla 351, Jukka Kettula 332, Jorma Kettula 323, Esko Karhumaa 311, Jukka Suvanto 306, Antero Heikka 305, Pentti Rajala 294, Peter Buddas 292, Teemu Rajala 287, Inkeri Huopana 274, Jann-Åge Bendiksen 271, Henry Rajala 230, Alpo Hakala 215 ja Hannu Rajala 210. 

"Huru-ukko" -sarjan voitti Jorma Kettula, toinen oli Esko Karhumaa ja kolmas Jukka Suvanto. Kilpailussa jaettiin erikseen kokonaiskilpailun sekä "huru-ukko" -sarjan kiertopalkinnot.

 

Ensi vuoden tapaaminen kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin, se on ensimmäinen tiistai elokuussa!

Vuoden 2022 tulokset löytyy alempaa vuoden 2022 tapaamisesta.

Keskiviikkona 7.6.2023 pidettiin kevättalkoot ampumaradalla. Rataa kiertävä nauha uusittiin, 25m rataa ja ympäristöä raivattiin, turva-aita uusittiin ym. Kiitos ahkerille talkoolaisille!

1.8.2022 järjestettiin leikkimielisesti sanottuna ”huru-ukko” -tapaaminen, jossa entiset aktiivit kilvoittelivat pienoispistoolikisassa. Kirittäjinä heillä oli seuran nykyisiä aktiiviampujia. Radalta siirryttin kaupunkiin kahvitelemaan, sillä tärkeintä päivässä on tavata tuttuja ja muistella vanhoja. Tapaamisiin taas ensi kesänä.

Tulokset: Mauri Haukkala 350, Kenneth Kulla 334, Pentti Rajala 308, Jaakko Kemppainen 301, Jukka Kettula 300, Jukka Suvanto 299, Matti Kivistö 295, Erkki Karri 294, Jorma Kettula 294, Alpo Hakala 273, Antero Heikka 272, Jann-Åge Bendiksen 269, Inkeri Huopana 242, Henry Rajala 198, Teemu Rajala 181, Vesa Haapasaari 169.

Keskiviikkona 21.7.2021 oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Huru-ukot kokoontuivat kilpailemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Tämä oli kolmas peräkkäinen vuosi, kun kilpailu ammuttiin. Lajina oli 25m pienoispistooli ja se ammuttiin 20+20 laukauksen kisana. Osanottajia oli ihan ruuhkaksi asti ja mukana oli myös pari vasta vuosien päästää Huru-ukoksi tulevaa.

Päivän tulokset: 

Kenneth Kulla 352, Jorma Kettula 338, Jukka Kettula 336, Erkki Karri 314, Matti Kivistö 308, Pentti Rajala 306, Jukka Suvanto 304, Antero Heikka 263, Alpo Hakala 262, Vesa Haapasaari 180 ja Pekka Vuorenpää 141.

Kilpailun päälle nautittiin ansaitut kahvit. 

 

Keskiviikkona 9.6.2021 pidettiin 25m ja 50m ulkoradoilla talkoot. Talkoot oli menestys niin osallistujamäärän kuin saatujen aikansaannosten mukaan.

- Rataa kiertävät nauhat korjattiin

- 50m radan romahtanut katos korjattiin

- Rata-alue raivattiin neljän raivaussahan voimin

- Kahvion ikkunamuovit uusittiin

- 25m radan rännit uusittiin.

Hieno ponnistus yhdessä, kiitos siitä kaikille!

OHJE, KUINKA VOIT LIITTYÄ NETIN KAUTTA KANNUSTAJAKSI!

PDF-tiedostoKannustajat-ohje-2019-su.pdf (138 kB)
OHJE, KUINKA VOIT LIITTYÄ KokMAS:n KANNUSTAJAKSI!

ILMOITTAUDU KANNUSTAJAKSI JA TUE SEURATOIMINTAAMME!

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ry on tänäkin vuonna valittu Osuuskauppa KPO:n Kannustajat-seuraksi!

Seurat valitaan aina vuodeksi kerrallaan, joten vaikka olisit liittynyt edellisenä vuotena Kannustajaksi, tulee se tehdä joka vuosi uudelleen.

Näin ilmoittaudut Kannustajaksi
• Pääjäsen kirjautuu Omalle S-kanavalle osoitteessa http://www.s-kanava.fi. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi tarvitset verkkopankkitunnukset, joilla rekisteröidyt käyttäjäksi. Kätevästi Omalle S-kanavalle pääset myös suoraan S-Pankin verkkopankin kautta.
• Klikkaa vihreästä palkista Osallistu ja vaikuta ja sieltä Liity Kannustajaksi.
• Valitse avautuvasta listasta Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ja klikkaa "päivitä tiedot" -painiketta alhaalla.

http://kpokannustajat.fi/

Kukin Kannustaja saa ostoista itselleen kertyneen Bonuksen normaalisti, ja tukisumma on osuuskaupan maksama lisäetu keskittämisestä, joka maksetaan seuralle.

Näin tuet seuran harjoittamaa lasten ja nuorten liikunta- sekä urheilutoimintaa.

Osa porukasta yhteiskuvassa.
Osumia tutkittiin tarkkaan.

Kokkolassa ammuttiin keskiviikkona 5.8.2020 toista kertaa Jorma Kettulan ideoima ja johtama vuosittainen Huru-ukko -kilpailu pistoolilla, jossa entiset aktiivit ottavat mittaa toisistaan.

Kettulan apuna kisoja toteuttamassa ja ampujien kokoonkutsujana toimi antaumuksella Pentti Rajala. Kilpalijoita kertyi kiitettävästi 13 henkilöä. Lisänä vielä muutama, jotka tyytyivät katsojan osaan. Ampujat olivat pääosin KokMASilaisia, mutta olipa kaksi Blinkeniläistäkin joukkoa rikastuttamassa.

Kilpailu suoritettiin hyvän urheiluhengen mukaisesti ja turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen.

Kilpailun jälkeen siirryttiin kahvittelemaan Nukku-Mattiin. Kahvin jälkeen tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin. Kivistön Matti oli taas järjestänyt arvottavia palkintoja ja niin oli kaikilla mahdollisuus voittaa. Sitten alkoi vanhojen asioiden muistelu ja puheet perinteistä. Seuran perinteiden alkulähteelle meidät saattoi seuran kunniapuheenjohtaja Jens Sundström puheenvuorossaan. Hän muisteli jotenkin näin: "Olen seurannut seuran nykyistä menestymistä ja huomannut, että suomenmestaruuksia ja muita mitaleita tulee niin kuin sieniä sateella. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että on sitä menestytty ennenkin. Kaikkihan muistavat, että seuran perustajajäsen oli Väinö Rainosalo, mutta moniko muistaa, että täällä mukana oleva Pentti Rainosalo on suomenmestari?"

Syvä hiljaisuus kertoi, että ei monikaan tiennyt. Sitten asianomainen Rainosalo kertoi, että hän kuului alle 17-vuotiaitten pienoiskiväärijoukkueeseen, joka pienin kokoonpanomuutoksin voitti kahtena vuotena peräkkäin ko. sarjan mestaruudet ja paransivat myös suomenennätystä tuntuvasti. Muulta taholta kuultiin, että joukkuetta valmensi isä Rainosalo aikaansa säästämättä. Sukupolvi myöhemmin saman sarjan poikajoukkue ylsi taas mestaruuteen suomenennätystä parantaen. Tässä joukkueessa ampui Huru-ukkojen kokoonkutsujan Pentti Rajalan poika Henry. Tästä joukkueesta ja sen vaatetuksesta Jens jotain kertoi, mutta unohti kertoa, että hän oli joukkueen valmentaja, huoltaja sekä isähahmo. Vaatimaton mies kun on.

Hieman tuoreempana muisteltiin myös sitä, kun KokMAS:lla oli pistoolissa hyviä naisampujia, jotka muodostivat SM-kisoissakin menestyneen joukkueen. Piiriottelussa oli sitten joku eteläpohjalainen tokaissut, että meni huonosti, hän ampui niin kuin akat. Silloinen KokMAS:n puheenjohtaja Esko Hämäläinen oli siihen todennut: "Jaa, meillä tavataan sanoa niin, kun on ampunut hyvin"!

Osallistuminen Huru-ukkojen vuoden 2020 tapahtumaan oli mieleenpainuva ja mukava tapahtuma!

Tulokset: Mauri Haukkala 510, Erkki Karri 508, Jorma Kettula 484, Pentti Rajala 482, Jukka Suvanto 472, Jukka Kettula 463, Matti Kivistö 458, Antero Heikka 393, Alpo Hakala 380, Håkan Manderbacka 320, Pekka Vuorenpää 252, Jens Sundström 195, Tor Prest 133

Kevätkokous pidettiin ulkoradalla ke 17.6.2020, ja sen jälkeen oli rata-alueen talkoot. Kevätkokouksessa muistettiin seurakavereiden toimesta syntymäpäiväsankareita Ritva Karria ja Harri Hiipakkaa.

Talkoissa kunnostettiin 25m radan ikkunat ja vedettiin uusi nauha vaurioituneen tilalle rata-alueen ympärille sekä siistittiin rata-aluetta yleisesti. Talkoot sujuivat mallikkaasti, suurkiitos osallistuneille!

 

Järjestämme ilma-aseradalla TYHY-päiviä, polttari-, synttäri- ym. vastaavia tilaisuuksia.

 

Tilaisuuden hinta on 15 €/hlö/h (sis. opastuksen ja välineet), kuitenkin niin, että tapahtuman minimiveloitus on 60 €. Lisäksi maksettavaksi tulee kaupungin laskuttama ilma-aseradan vuokra (22.50 €/h).

KokMAS laskuttaa vähintäänkin varauksessa ilmoitetun ryhmän koon mukaan. Esim. jos varaus on tehty 15 henkilölle ja paikalle tulee vain 7, veloitus on tilauksen mukaisen henkilömäärän mukainen, koska tilaisuus on vaatinut ohjaajavarauksia ja muita etukäteisjärjestelyjä! 

Tilaajan tulee itse varata rata kaupungilta Kokkolan liikuntapalvelut  sami.keiski@kokkola.fi tai p. 040 806 5153. Huom! kaupunki laskuttaa tilavuokran ilma-aseradasta suoraan tilaajalta.

Ota yhteyttä ensin meihin sopivan päivän ja ajan sopimiseksi ja sen jälkeen voit varata ilma-aseradan.

Kokkolan kaupungin vuokratiloja erillisellä sopimuksella käyttävät koululaisryhmät pääsevät tutustumaan 3 € hintaan/hlö.

Huomioithan, että tiloissamme on alkoholipitoisten juomien osalta nollatoleranssi!

 

 

Olimme 7.9.2019 mukana Soveltavan liikunnan tapahtumassa Hollihaan koululla.

Pisteellämme oli mahdollisuus ampua Noptel ammuntalaitteella ja innokkaita kokeilijoita riitti Maurin ja Heinon opastaessa.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura järjestivät Kokkolan Metsästysseuran kanssa 13.8.2019 avoimien ovien tilaisuuden ulkoradalla. Tapahtumassa oli mahdollisuus ohjattuun lajikokeiluun, lajeina olivat pistooli, kivääri ja haulikko. 

Paikalla oli myös Ampumaurheiluliiton ympäristö- ja olosuhdepäällikkö Lotta Jaakkola. 

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan ja Kokkolan avoimien ovien tilaisuus oli yksi SAL100-ampumaurheiluviikon mukaisen ”kaveri mukaan radalle” teeman tapahtuma. 

Tapahtuma oli onnistunut ja sai lajin pariin uusia harrastajia.

Talkoolaiset ansaitulla tauolla 6.6.2019. Radan siivous sujui tältä porukalta sutjakkaasti.

Olimme tänäkin vuonna 2017 mukana Move it! -harrastemessuilla.

Mauri ja Ismo olivat hyvissä ajoin valmiina vastaanottamaan ampumaurheiluun tutustujat.
Kuvat: Joni Autio Photography