Tapahtumat ja muu toiminta

                                 

                                LAHJAKORTTI 2023

Ilahduta ystävääsi tai läheistäsi seuramme Lahjakortilla.

Lahjakortti oikeuttaa neljään (4) harjoituskertaan Kokkolan jäähallin ilma-aseradalla, Kaarlelankatu 57, harjoitusiltoinamme tiistaisin ja torstaisin klo 18-20. 

Kortti on voimassa 1.1.-31.3.2023 ja 1.10.-31.12.2023. Kortin hinta on 30 EUR, ja se on ostettavissa ilma-aseradalta harjoitusiltoinamme joko pankkikortilla tai käteisellä.

 

1.8. järjestettiin radalla perinteinen ”huru-ukko” -tapaaminen, jossa entiset aktiivit kilvoittelivat pienoispistoolikisassa. Kirittäjinä heillä oli seuran nykyisiä aktiiviampujia. Radalta siirryttin kaupunkiin kahvitelemaan, sillä tärkeintä päivässä on tavata tuttuja ja muistella vanhoja. Tapaamisiin taas ensi kesänä

Keskiviikkona 21.7.2021 oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Huru-ukot kokoontuivat kilpailemaan ja vaihtamaan kuulumisia. Tämä oli kolmas peräkkäinen vuosi, kun kilpailu ammuttiin. Lajina oli 25m pienoispistooli ja se ammuttiin 20+20 laukauksen kisana. Osanottajia oli ihan ruuhkaksi asti ja mukana oli myös pari vasta vuosien päästää Huru-ukoksi tulevaa.

Päivän tulokset: 

Kenneth Kulla 352, Jorma Kettula 338, Jukka Kettula 336, Erkki Karri 314, Matti Kivistö 308, Pentti Rajala 306, Jukka Suvanto 304, Antero Heikka 263, Alpo Hakala 262, Vesa Haapasaari 180 ja Pekka Vuorenpää 141.

Kilpailun päälle nautittiin ansaitut kahvit. 

 

Keskiviikkona 9.6. pidettiin 25m ja 50m ulkoradoilla talkoot. Talkoot oli menestys niin osallistujamäärän kuin saatujen aikansaannosten mukaan.

- Rataa kiertävät nauhat korjattiin

- 50m radan romahtanut katos korjattiin

- Rata-alue raivattiin neljän raivaussahan voimin

- Kahvion ikkunamuovit uusittiin

- 25m radan rännit uusittiin.

Hieno ponnistus yhdessä, kiitos siitä kaikille!

OHJE, KUINKA VOIT LIITTYÄ NETIN KAUTTA KANNUSTAJAKSI!

PDF-tiedostoKannustajat-ohje-2019-su.pdf (138 kB)
OHJE, KUINKA VOIT LIITTYÄ KokMAS:n KANNUSTAJAKSI!

ILMOITTAUTU KANNUSTAJAKSI JA TUE SEURATOIMINTAAMME!

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ry on tänäkin vuonna 2021 valittu Osuuskauppa KPO:n Kannustajat-seuraksi!

Seurat valitaan aina vuodeksi kerrallaan, joten vaikka olisit liittynyt edellisenä vuotena Kannustajaksi, tulee se tehdä joka vuosi uudelleen.

Näin ilmoittaudut Kannustajaksi
• Pääjäsen kirjautuu Omalle S-kanavalle osoitteessa http://www.s-kanava.fi. Ensimmäisellä kerralla kirjautuessasi tarvitset verkkopankkitunnukset, joilla rekisteröidyt käyttäjäksi. Kätevästi Omalle S-kanavalle pääset myös suoraan S-Pankin verkkopankin kautta.
• Klikkaa vihreästä palkista Osallistu ja vaikuta ja sieltä Liity Kannustajaksi.
• Valitse avautuvasta listasta Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura ja klikkaa "päivitä tiedot" -painiketta alhaalla.

http://kpokannustajat.fi/

Kukin Kannustaja saa ostoista itselleen kertyneen Bonuksen normaalisti, ja tukisumma on osuuskaupan maksama lisäetu keskittämisestä, joka maksetaan seuralle.

Näin tuet seuran harjoittamaa lasten ja nuorten liikunta- sekä urheilutoimintaa.

Osa porukasta yhteiskuvassa.
Osumia tutkittiin tarkkaan.

Kokkolassa ammuttiin keskiviikkona 5. elokuuta jo toista kertaa Jorma Kettulan ideoima ja johtama vuosittainen Huru-ukko -kilpailu pistoolilla, jossa entiset aktiivit ottavat mittaa toisistaan.

Kettulan apuna kisoja toteuttamassa ja ampujien kokoonkutsujana toimi antaumuksella Pentti Rajala. Kilpalijoita kertyi kiitettävästi 13 henkilöä. Lisänä vielä muutama, jotka tyytyivät katsojan osaan. Ampujat olivat pääosin KokMASilaisia, mutta olipa kaksi Blinkeniläistäkin joukkoa rikastuttamassa.

Kilpailu suoritettiin hyvän urheiluhengen mukaisesti ja turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen.

Kilpailun jälkeen siirryttiin kahvittelemaan Nukku-Mattiin. Kahvin jälkeen tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin. Kivistön Matti oli taas järjestänyt arvottavia palkintoja ja niin oli kaikilla mahdollisuus voittaa. Sitten alkoi vanhojen asioiden muistelu ja puheet perinteistä. Seuran perinteiden alkulähteelle meidät saattoi seuran kunniapuheenjohtaja Jens Sundström puheenvuorossaan. Hän muisteli jotenkin näin: "Olen seurannut seuran nykyistä menestymistä ja huomannut, että suomenmestaruuksia ja muita mitaleita tulee niin kuin sieniä sateella. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että on sitä menestytty ennenkin. Kaikkihan muistavat, että seuran perustajajäsen oli Väinö Rainosalo, mutta moniko muistaa, että täällä mukana oleva Pentti Rainosalo on suomenmestari?"

Syvä hiljaisuus kertoi, että ei monikaan tiennyt. Sitten asianomainen Rainosalo kertoi, että hän kuului alle 17-vuotiaitten pienoiskiväärijoukkueeseen, joka pienin kokoonpanomuutoksin voitti kahtena vuotena peräkkäin ko. sarjan mestaruudet ja paransivat myös suomenennätystä tuntuvasti. Muulta taholta kuultiin, että joukkuetta valmensi isä Rainosalo aikaansa säästämättä. Sukupolvi myöhemmin saman sarjan poikajoukkue ylsi taas mestaruuteen suomenennätystä parantaen. Tässä joukkueessa ampui Huru-ukkojen kokoonkutsujan Pentti Rajalan poika Henry. Tästä joukkueesta ja sen vaatetuksesta Jens jotain kertoi, mutta unohti kertoa, että hän oli joukkueen valmentaja, huoltaja sekä isähahmo. Vaatimaton mies kun on.

Hieman tuoreempana muisteltiin myös sitä, kun KokMAS:lla oli pistoolissa hyviä naisampujia, jotka muodostivat SM-kisoissakin menestyneen joukkueen. Piiriottelussa oli sitten joku eteläpohjalainen tokaissut, että meni huonosti, hän ampui niin kuin akat. Silloinen KokMAS:n puheenjohtaja Esko Hämäläinen oli siihen todennut: "Jaa, meillä tavataan sanoa niin, kun on ampunut hyvin"!

Osallistuminen Huru-ukkojen vuoden 2020 tapahtumaan oli mieleenpainuva ja mukava tapahtuma!

Tulokset: Mauri Haukkala 510, Erkki Karri 508, Jorma Kettula 484, Pentti Rajala 482, Jukka Suvanto 472, Jukka Kettula 463, Matti Kivistö 458, Antero Heikka 393, Alpo Hakala 380, Håkan Manderbacka 320, Pekka Vuorenpää 252, Jens Sundström 195, Tor Prest 133

Kevätkokous pidettiin ulkoradalla ke 17.6.2020, ja sen jälkeen oli rata-alueen talkoot. Kevätkokouksessa muistettiin seurakavereiden toimesta syntymäpäiväsankareita Ritva Karria ja Harri Hiipakkaa.

Talkoissa kunnostettiin 25m radan ikkunat ja vedettiin uusi nauha vaurioituneen tilalle rata-alueen ympärille sekä siistittiin rata-aluetta yleisesti. Talkoot sujuivat mallikkaasti, suurkiitos osallistuneille!

Kultahippukilpailijoiden jäsenyyksistä selvennys

Tammikuun aikana on noussut paljon kysymyksiä Kultahippujäsenten kilpailuihin osallistumisen vaatimuksista. Kultahippupassi toimii nuorilla lisenssinä ja vakuutuksena harrastukseen ja on riittävä ampumakouluun sekä harrastustoimintaan, mutta kilpailutoimintaan osallistuessa nuoren tulee olla seuran rekisteröity jäsen ja häneltä olisi löydyttävä SuomiSport ID.

Alaikäisten jäsenten ID:t saadaan ensisijaisesti niin, että alaikäisen huoltaja luo itselleen profiilin SuomiSport-palveluun ja lisää oman profiilinsa yhteyteen lapsen.

Ohjeet SuomiSport ID:n luomiseen ja lapsen lisäämiseen (https://www.ampumaurheiluliitto.fi/wp-content/uploads/2018/01/Pikaohje-Suomisport-rekister%C3%B6ityminen-ja-profiilin-luominen.pdf)

Lisätietoja aiheesta: olli.torni@ampumaurheiluliitto.fi tai 0400 930527

 

Järjestämme ilma-aseradalla TYHY-päiviä, polttari-, synttäri- ym. vastaavia tilaisuuksia.

 

Tilaisuuden hinta on 15 €/hlö/h (sis. opastuksen ja välineet), kuitenkin niin, että tapahtuman minimiveloitus on 60 €. Lisäksi maksettavaksi tulee kaupungin laskuttama ilma-aseradan vuokra (21.50 €/h).

KokMAS laskuttaa vähintäänkin varauksessa ilmoitetun ryhmän koon mukaan. Esim. jos varaus on tehty 15 henkilölle ja paikalle tulee vain 7, veloitus on tilauksen mukaisen henkilömäärän mukainen, koska tilaisuus on vaatinut ohjaajavarauksia ja muita etukäteisjärjestelyjä! 

Tilaajan tulee itse varata rata kaupungilta Kokkolan liikuntapalvelut  sami.keiski@kokkola.fi tai p. 040 806 5153. Huom! kaupunki laskuttaa tilavuokran ilma-aseradasta suoraan tilaajalta.

Ota yhteyttä ensin meihin sopivan päivän ja ajan sopimiseksi ja sen jälkeen voit varata ilma-aseradan.

Kokkolan kaupungin vuokratiloja erillisellä sopimuksella käyttävät koululaisryhmät pääsevät tutustumaan 3 € hintaan/hlö.

Huomioithan, että tiloissamme on alkoholipitoisten juomien osalta nollatoleranssi!

 

 

Olimme 7.9.2019 mukana Soveltavan liikunnan tapahtumassa Hollihaan koululla.

Pisteellämme oli mahdollisuus ampua Noptel ammuntalaitteella ja innokkaita kokeilijoita riitti Maurin ja Heinon opastaessa.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura järjestivät Kokkolan Metsästysseuran kanssa 13.8.2019 avoimien ovien tilaisuuden ulkoradalla. Tapahtumassa oli mahdollisuus ohjattuun lajikokeiluun, lajeina olivat pistooli, kivääri ja haulikko. 

Paikalla oli myös Ampumaurheiluliiton ympäristö- ja olosuhdepäällikkö Lotta Jaakkola. 

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan ja Kokkolan avoimien ovien tilaisuus oli yksi SAL100-ampumaurheiluviikon mukaisen ”kaveri mukaan radalle” teeman tapahtuma. 

Tapahtuma oli onnistunut ja sai lajin pariin uusia harrastajia.

Talkoolaiset ansaitulla tauolla 6.6.2019. Radan siivous sujui tältä porukalta sutjakkaasti.

Olimme tänäkin vuonna 2017 mukana Move it! -harrastemessuilla.

Mauri ja Ismo olivat hyvissä ajoin valmiina vastaanottamaan ampumaurheiluun tutustujat.
Kuvat: Joni Autio Photography